Om dagiset

736519E0-DCC7-4FD5-8872-6BB4C36A97AB

Eslövs Hunddagis är beläget på Ystadsvägen 14, mitt i Eslövs Centrum. Det är pendlarvänligt då det endast ligger ett stenkast ifrån väg 17 och Gårdstångarondellen. Dagiset ligger även väldigt nära tågstationen.

Eslövs Hunddagis har nära till härliga grönområden där vi kan gå härliga promenader med din hund. Vi går sammanlagt två promenader med din hund, en riktigt lång och härlig förmiddagsruda, samt en lite kortare rastningsrunda på eftermiddagen. På dagiset finns även en liten rastgård där vi kan aktivera hundarna under dagen med bus och lek.

Vi har 8 fina och rymliga boxar på dagiset (samt två personalboxar) som är inredda med mjuka bäddar och filtar och soffor. Din hund delar box med en eller flera noggrant utvalda boxkompisar, våra dagishundar sitter nämligen i individanpassade grupper. Vi tror att det är viktigt för hundarna att ha ett eget krypin där de kan vila och ta igen sig under dagarna. Det är alltid någon i personalen hos hundarna, vi lämnar aldrig dagiset obevakat. Under dagen är vi noga med att alla hundar blir ordentligt ompysslade med kärlek och omvårdnad.

Om din hund vill äta lunch på dagiset så går det bra, medtag då en lunchlåda till din hund, gärna en stor med mat för flera dagar. Vattenskålar och matskålar har vi på dagiset, och din hund har givetvis alltid fri tillgång till färskt vatten. Vid möjlighet får hundarna tuggben eller godis i aktiveringsleksaker (exempelvis om de är själva kvar i sin box när rumskompisarna gått hem, eller om de umgås med oss) var därför noga med att meddela ifall er hund utav olika anledningar inte får eller bör äta extra gottis.

På dagiset använder vi inga stryphalsband eftersom skaderisken är stor vid användandet utav ett sådant halsband. Vi använder istället selar och ser helst att du tar med en sådan till din hund. Till de hundar som drar mycket använder vi oss utav selar som man kan knäppa framtill på bröstet, detta är ett mycket skonsamt sätt att minska drag och plötsliga ryck.

På promenaderna använder vi oss utav godis när hunden varit duktig, till exempel vid hundmöten. Vi har hundgodis på dagiset, men skulle det vara så att din hund har allergi eller behöver specialfoder så ser vi gärna att ni tar med eget godis till er hund.

Vi tar emot både okastrerade och kastrerade tikar & hanar på dagiset under förutsättning att de fungerar bra ihop med de flesta andra hundar.

Vid löp måste tikar hållas hemma.

Valpar och unghundar (ej under 4 månader) är välkomna till dagis under förutsättning att matte och husse är införstådda att inskolningsprocessen kan ta längre tid. Vi rekommenderar att hundar under ett år börjar med ett par timmar/halvdagar i ett par veckors tid för att sedan succesivt trappa upp tiden.